Ugrás a főmenüre.

Bárdos Sarolta, Amicus Cuvée 2007


Házasított bor, gerincét a Furmint adja, 5% Kövérszőlő és 5% Sárga muskotály egészíti ki. A szőlő töppedt és részben aszúsodott szemeket is tartalmazott. Illatában aszalt kajszi és őszibarack jelenik meg. Finoman mutatkozik a muskotály és kövérszőlő. A magas cukortartalmat lendületes savak teszik elegánssá.

Borok Burgenlandból - Reggel pia, este pia, ettől nő az entrópia II.

Bámulatos, mennyire keveset tudunk az osztrák borokról. A tény közlése, hogy az osztrák borászat nagy, hogy ma jelentősebb és ismertebb, mint a miénk, pláne, hogy vörösborban is elképesztő minőségeket tud felmutatni, mindig az őszinte meglepetés kifejezését csalja honfitársaink arcára. (Kábé, mint ama tény közlése valamely napnyugati egyeddel, hogy Magyarországon bort készítenek? Really?! Ne mondja!... Magyarországon bort?...)tovább...