Ugrás a főmenüre.

Degenfeld Hárslevelű, félédes 2007


A magas minőség az erjesztés és az érlelés során könnyedséggel egészült ki, amely szinte repíti a bort. Illatában szegfűszeg, édeskömény kevés fahéj, majd hosszú utóízében a citrusos savasság szelídül meg a harmonizáló cukor tompító hatására. Remek bor 10 C-ra hűtve akár önállóan, de kevésbé édes hangsúlyos deszertekkel is fogyasztható.

Borok Burgenlandból - Reggel pia, este pia, ettől nő az entrópia II.

Bámulatos, mennyire keveset tudunk az osztrák borokról. A tény közlése, hogy az osztrák borászat nagy, hogy ma jelentősebb és ismertebb, mint a miénk, pláne, hogy vörösborban is elképesztő minőségeket tud felmutatni, mindig az őszinte meglepetés kifejezését csalja honfitársaink arcára. (Kábé, mint ama tény közlése valamely napnyugati egyeddel, hogy Magyarországon bort készítenek? Really?! Ne mondja!... Magyarországon bort?...)tovább...