Ugrás a főmenüre.

Vesztergombi Szekszárdi Bikavér 2006


Szekszárd talán legnevesebb bora. A Vesztergombi Bikavér Kékfrankosból, Cabernet Sauvignonból, Merlotból és Kadarkából áll össze. Nem csak szimbolikus, hanem a bor szempontjából is igen fontos a Kadarka jelenléte, hiszen egy Szekszárdi Bikavért a Kadarka tesz Bikavérré. A bor minimum 12 hónapig érik nagy tölgyfahordókban (1000-5000l).
Bikavért csak abban az évben készít a Pincészet, amikor biztosítottnak látja a kiemelkedő minőséget. Jellegzetesen sokszínű, sok ízű, érlelt szekszárdi vörösbor.

Borok Burgenlandból - Reggel pia, este pia, ettől nő az entrópia II.

Bámulatos, mennyire keveset tudunk az osztrák borokról. A tény közlése, hogy az osztrák borászat nagy, hogy ma jelentősebb és ismertebb, mint a miénk, pláne, hogy vörösborban is elképesztő minőségeket tud felmutatni, mindig az őszinte meglepetés kifejezését csalja honfitársaink arcára. (Kábé, mint ama tény közlése valamely napnyugati egyeddel, hogy Magyarországon bort készítenek? Really?! Ne mondja!... Magyarországon bort?...)tovább...